Neem contact op

met buitenpizzaovenhuren.nl

Veel gestelde vragen!

De pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margherita, de vrouw van koning Umberto I. Tijdens hun bezoek aan Napels in 1889 kreeg zij de lokale specialiteit aangeboden: pizza. De pizza met tomaten, mozzarella en basilicum was haar favoriet en draagt sindsdien haar naam. De referentie naar de Italiaanse vlag (rood, wit, groen) zal ongetwijfeld bijgedragen hebben aan haar keuze voor deze pizza.

Momenteel is Amerika het land waar veruit de meeste pizza wordt gegeten. De grootste internationale pizzaketen is Pizza Hut met meer dan 12.000 vestigingen in negentig verschillende landen – maar niet in Italië. De Italianen zelf staan wat betreft pizzaconsumptie op nummer twee, gevolgd door Canada.

Over het ontstaan van de pizza kun je eeuwig twisten. Feitelijk is het een plat brood en dat wordt al eeuwenlang in vele culturen gebakken. Maar de pizza zoals wij hem nu kennen – rond, met een rand, tomatensaus en/of kaas – komt uit Napels. Er werd al over geschreven in de zeventiende eeuw. In die tijd was pizza streetfood voor de minderbedeelden.

Pizzeria’s zoals wij die nu kennen, in de vorm van restaurants, bestonden toen nog niet. Je at een pizza uit de hand, op straat. Het idee van de oorspronkelijke pizza is dan ook dat hij twee keer dubbelgevouwen moet kunnen worden, zonder dat hij breekt. De bodem hoort dus niet krokant, maar zacht te zijn. Tot op de dag van vandaag wordt dit verstaan onder de Napolitaanse pizza.

Pizzabol goed in de rijstestrooimeel of bloem drukken, zodat deze niet meer aan de handen en het werkblad blijft plakken.

Voordat u de pizzabodem gaat beleggen deze een keer omdraaien, zodat deze niet aan de tegel of het werkblad plakt.

Voorbeeld voor 32 pizza’s gemiddeld nodig:
3 x pakje ham (achterham),  
4 x pakje salami, 
2 x blikje ananas, 
2 x blikje tonijn, 
2 doosjes champions,
3 paprika’s,
4 uitjes snijden,
1 gorgonzola is altijd lekker,
1 zakje rucola voor de liefhebber😃,
1 potje kappertjes en olijven,
1 potje jalapeno.
Het is eigenlijk wat jullie zelf lekker vinden, dus er kan altijd wat bij.
Tips: 
Maak eens een pizza met crème fraiche als basis of bijvoorbeeld een mexicaanse pizza met voorgebakken gehakt en een zakje Tortilla chips. 

Gemiddeld eten volwassenen 1 tot 1,5 pizza’s per persoon als avondeten. Heeft u ook een voorgerecht of een salade dan zakt het gemiddelde.

Dat kan prima, tip is om wel gezamenlijk te eten. Dus deel uw pizza met anderen. Hierdoor heeft iedereen snel te eten en eet u gevarieerder en is het is veeeel gezelliger!

Na je laatst gebakken pizza het hout(kool) over de ovenvloer verspreiden. De vloer brandt op deze manier mooi schoon en u hoeft niet te borstelen of te krabben.
Een andere prima methode is de temperatuur naar de 350 a 450 graden te brengen middels een extra houtje op het vuur en de deur dicht houden. Op deze manier brandt de vloer ook mooi schoon.

De kleine en de standaard pizzaoven (BEEK Classico 70 of de MAXIMUS 70) past in iedere 5 deurs auto waarvan de achterbank plat kan. 
De BEEK GRANDE of de MAXIMUS  PRIME kan met ieder geldig rijbewijs B als aanhanger achter de auto worden vervoerd, Vergeet de witte kentekenplaat niet en het heeft een 7 polige stekker.
Het vervoer en gebruik van de pizzaovens in geheel voor eigen risico!

De pizza oven kan op de dag afgesproken dag tussen 10 en 12 uur worden afgehaald of een door ons onderling afgesproken tijdstip.
Het terug brengen in principe de volgende dag of anders in overleg. Neem gerust contact op 06-33711195

Tot 48 pizza’s adviseren wij de standaard 70cm pizzaoven, de meest gebruikte en verkochte houtoven.
Vanaf 50  personen of meer  adviseren wij gebruik te maken van de BEEK GRANDE  of de MAXIMUS PRIME, of uiteraard 2 standaard ovens.

Pizza oven aanmaken met sprokkelhout, boven 100 graden deurtje gebruiken om temperatuur op te hogen. In het begin een keer ruim boven de 350 graden op stoken, bij voorkeur naar de 350 a 450 graden.
Zorg voor voldoende hout in het hitteschild, en op tijd hout bijvullen.

Het afbakken duurt bij 350 a 450 graden slechts 90 – 120 seconden, 

1 of 2 doosjes bollen +/-10 tot 20 minuten voor bereiden uit de koeling halen.

Tussen de 30 en de 45 minuten. Indien u de tijd heeft bij voorkeur op tijd aanmaken.

Bevroren pizzabollen 5 á 6 uur voor gebruik laten ontdooien in de bijgeleverde deegbakken. 
De bollen lichtjes bevochtigen met water (plantenspuit) Wel Daarna de deegbak afdekken met folie, een deksel of met een natte theedoek anders drogen de bollen uit. 

U kunt de bollen het beste bewaren in de koeling, graag zo koel mogelijk, lager dan 3 graden Celsius.
Bevroren bollen kunt u doorgaans 6 maanden in de vriezer bewaren.